Uusi sähköpääkeskus

Vielä toistaiseksi käytössä oleva vanha pääkeskus mittareineen on nykyisen mökin seinässä. Kahden viikon kuluttua ei koko mökkiä ole enää olemassa. Asialle pitää siis tehdä jotain. Aiemmassa postauksessa jo mainitsin, että hankin uuden tonttikeskuksen tuusulalaisesta verkkokaupasta. Eilisestä lähtien tämä harmaa laatikko on jo seissyt omilla jaloillaan metsään keskellä.

Nämä laitteet eivät koskaan ole mitään pihan koristuksia. Paras olisi, jos ne saisi kokonaan piiloon. Naapurissa on homma hoidettu siten, että keskus on autotallissa. Meidän ongelma on, että ei ole autotallia tai muutakaan sopivaa varastorakennusta. Periaatteessa olisi tässä vaiheessa voinut asentaa väliaikaisen mittarikeskuksen ja sitten myöhemmin siirtää sen autokatokseen, jos/kun sellainen tontille tulee. Asiaan liittyy niin monta epävarmuustekijää sekä ylimääräisiä kustannuksiakin, että päädyttiin asentaan uusi keskus heti lopulliseen paikkaansa tien viereen tontin rajalle. Lopullinen tarkoittaa tässä tietysti sitä, että laatikko saa jäädä niille sijoilleen, ellei sitten tule jotain uutta ja merkittävää, jonka johdosta (mukava sanaleikki tässä yhteydessä) tehdään muutoksia.

Sähkäri ja kaappi

Keskus keskellä, sähkäri Henrik vasemmalla. Valokuva on parempi kuin muistikuva. Tästä voi myöhemmin tarkistaa, miten putket keskukselle menevät.

Carunan urakoitsija oli jo aikaisemmin käynyt merkitsemässä uuden keskuksen paikan mökkitien läheisyyteen. Kyseisessä kulmassa on tonttimme ainoa metsiköntapainen. Harmaa Enston keskus jää sinne mukavasti kuusien taakse piiloon. Kaapeliputkille jouduttiin kaivaan oja puiden välistä. Kallio tuli vastaan heti n. 20 cm:n syvyydessä. Samassa rytäkässä kuusien juuria jouduttiin katkomaan. Toivottavasti puut eivät ottaneet nokkiinsa. Ei nyt heti eikä varsinkaan tulevien myrskyjen yhteydessä. Maalaamatta sen enempää piruja seinälle, näyttää siltä, että kalliosta tulee haastetta myöhemminkin. Jätevesilaitteet pitäisi saada vähintään puolentoista metrin syvyyteen. Jos pehmeää maata on maksimissaankin vain joitain kymmeniä senttejä, joudutaan valitettavasti rikkomaan ikiaikaista isänmaan kalliota järein keinoin. Tähän epäilemättä palaan, kunhan niin pitkällä ollaan.

Kaivinkone ja asennushiekkaa

Koneet ovat kiva keksintö. Iloa on myös mukavista ja joustavista paikallisista ammattilaisista. Konetta ohjastaa Bernt ja valmiina auttamaan on Henrik.

Takaisin nykypäivään. Keskukselle vedettiin neljä suojaputkea:

  • yksi Carunan kaapelille
  • yksi taloon (syöttö ja ohjaukset)
  • yksi piharakennuksille
  • yksi muuten vain eli varalle

Samaan kaapeliojaan, joka menee talolle saadaan upotettua näppärästi myös putket ja johdot pihavalotolpille. Nyt vain odotellaan uutta sähkönsyöttöä ja sen jälkeen päästään eroon vanhasta ilmajohdosta pylväineen. Kokonaisuus tulee olemaan selkeä ja näkyvä parannus vanhaan verrattuna.

Uusi mittarikeskus metsän siimeksessä

Uusi keskuskaappi saatiin siististi paikalleen. Seisoo tukevasti kallion päällä. Pysynee siis myös suorassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s