Rujoa romantiikkaa

Väinö Linnaa vapaasti myötäillen: “Se on raakaa peliä, kun rakennuksia puretaan. Siinä tanner jyskää ja seinää kaatuu.” – nokkamies Lehto (Tuntematon rakentaja).

Tontilta hävisi viikonloppuna vanha mökki. Karskia touhua, kun urakalla ja isoilla koneilla pannaan pirtti päreiksi ja jätelavoille. Estetiikka on asiasta kaukana. Jotain rujoa romantiikkaa siinä voi kuitenkin nähdä:

Aika loppuu

Vanhan mökin aika kävi vähiin. Kunnes loppui kokonaan.

kuorma-auto ja siirtolava

Tiukkaa teki, mutta isotkin koneet mahtuivat juuri ja juuri pihalla pyörimään. Onneksi suurin osa tontista on sileää kalliota – piha ei täysin mylläytynyt.

kaivinkone purkukouralla

Purkukouralla talon rakenteet murskautuivat helposti ja siirtyivät edelleen jätelavalle.

Hanskat käteen ja hommiin

Kumihanskat käteen ja hydrauliikan ongelmia tutkimaan. Purkukouran tiivisteet alkoivat vuotaa kesken kaiken eikä Ramirentin huoltopalvelut toimineet viikonloppuna. Kuski ja apumies joutuivat itse heilumaan jakoavaimen kanssa. Lopulta piti vaihtaa koneeseen tavallinen kauha, jotta työt saatiin jatkumaan edes jollain tavalla. Minun kannaltani oli positiivista, että olin sopinut vanhan mökin purkamisesta kokonaisurakan. En joutunut asiaa sen enempää itse setvimään.

 

Yksi vastaus artikkeliiin “Rujoa romantiikkaa

  1. Hienot maisemat kuvien perusteella teidän tontilla! Talon purkaminen on kyllä mielenkiintoista seurattavaa. Uskomatonta miten paljon voimaa noissa työkoneissa on. Veljeni mökki myös purettiin ja eipä tässäkään urakassa vältytty hydraulisylinterin ongelmilta. Onneksi ongelma ei vaatinut kaluston uusimista vaan hommia jatkettiin jo pienen korjailun jälkeen. Tsemppiä teidän projektiin.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s