Perustukset

Loma on aina väillä tarpeen ja paikallaan. Sillä aikaa, kun kurvailimme autolla pitkin Baltiaa ja Keski-Eurooppaa, huvilaprojektimme eteni pykälän eteenpäin. Uudelle talolle saatiin perustukset.

Heinäkuun alkuun mennessä vanhasta mökistä oli jäjellä enää vain muisto (ja pari valokuvaa). Talon paikalla oli tyhjä rakennuspaikka odottamassa uutta rakennusta:

Vanha mökki

Vanhan mökin viimeiset hetket. Rhodot kukkivat keväällä upeasti.

Tyhjä rakennuspaikka

Tyhjä rakennuspaikka. Toivottavasti oikealla oleva rhodopensas selviää koettelumuksestaan.

Perustusurakoitsija oli ilmoittanut enemmän tai vähemmän suorasanaisesti, että haluaisivat “työrauhan” oman osuutensa ajaksi. Käytännössä tämä siis tarkoitti, että muut pysykööt pois tontilta sillä aikaa. Samaan aikaan Suomen kesä 2017 näytti jatkuvan samoissa merkeissä kuin oli alkanutkin. Viileää, tuulista ja epävakaista. Niinpä teimme Mariannan kanssa pikaisen päätöksen ja lähdimme etsimään parempia kelejä etelämpää Euroopasta. Tämä osoittautuikin kaikille osapuolille hyväksi ratkaisuksi. Matkamme aikana perustukset ilmestyivät tontille ja me saimme sitä mitä lähdimme etsimäänkin: lämpöä ja lomaa.

Monsdee, Itävalta

Mondsee lähellä Salzburgia Itavallassa oli yksi pysähdyspaikka kesälomamatkamme varrella. Retken sisällöstä ja tapahtumista lisää matkakertomuksessamme: http://www.executionexcursions.wordpress.com

Matkailusta takaisin tämän blogin aiheeseen. Uuteen huvilaan tulee rossipohja pilariperustuksille. Uusi rakennus rakennetaan suunnilleen samaan paikkaan tontilla, kuin missä vanha mökkikin oli. Koko rakennuspaikka on avokalliota. Matalimmalta kohdaltaan hirret tulevat kahden harkon eli 40 sentin verran irti kalliosta. Meren puoleisen terassin reunimmaiset pilarit ovat rinteen jyrkkyydestä johtuen jopa 1,7 metriä korkeita. Sopivasta kulmasta katsottuna pilarit näyttävät antiikin temppelin raunioilta. Eilen kun olimme tontilla siivoamassa ja järjestelemässä paikkoja, paahtava aurinko vielä mukavasti täydensi vaikutelmaa. 🙂

Perustuspilarit

Långstrandin Akropolis auringonlaskun aikaan.

Tällä viikolla tuli myös kaksi soittoa Kontiolta. Ensin vahvistettiin hirsien ja muiden tavaroiden toimitus elokuun kahdeksanneksi päiväksi. Pari päivää myöhemmin asennuspuolelta varmistettiin, että kaikki olisi valmista asennusporukkaa varten. Saattaa jopa olla mahdollista, että asentajat tulisivat samaan aikaan kuin tarvikkeetkin. Siis viikkoa ennen aikataulun mukaista aloitusta. Meille se sopisi oikein hyvin. Jokainen päivä ennen syksyn saapumista on projektille eduksi.

 

3 vastausta artikkeliin “Perustukset

  1. Mekin perustustöiden aikaan lähdettiin ulkomaanmatkalle. Oli kiva tulla takaisin kun perustustyöt oli edennyt hyvin. Nyt on tosi hyvin edennyt talokin. Ei kauaa enää, niin pääsemme muuttamaan.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s