Talo paketteina pihassa

Vaikka emme tilanneet pakettitaloa, talo kuitenkin toimitettiin paketeissa. 37 kollia, yhteispainoltaan reilut 26 tonnia. Siinä ne tärkeimmät mitat. Aitojen pohojalaasten kuskien pihaan tuomana. Aikas iso palapeli odottaa nyt kokoamista.

Aamulla puoli kahdeksalta soi puhelin. “Olemme lähellä Tammisaarta, onhan teillä kaikki valmista kuorman purkua varten?” Olihan meillä – ainakin periaatteessa. Edellisenä päivänä törmäsin sattumoisin naapuruston peltoja viljelevään Rurikiin, jolla on meidän mökkitien alkupäässä iso konehalli. Elokiireet eivät vielä ole alkaneet, joten Rurikillä oli aikaa jutella säätilat ja muut tärkeät ajankohtaiset asiat. Vaikka ei Rurikiä kiireet ole tässä suhteessa ennenkään häirinneet. Aina hänellä on aikaa kuulumisten vaihtamiseen. Tällä kertaa oleellista oli, että Rurik oma-aloitteisesti tarjosi hallinsa pihamaata Kontion rekan purku- ja kääntöpaikaksi.

Perävaunu valmiina purkuun

Yhdistelmän perävaunu ei olisi mitenkään mahtunut meidän tontille. Läheisiä peltoja viljelevällä Rurikilla on mökkitiemme alkupäässä konehalli jonka pihassa oli hyvin tilaa purkaa ja pyöritellä isoa yhdistelmää.

Tästä iso kiitos mukavalle naapurille! Yhdistelmän pyörittely olisi ollut mahdotonta lähempänä meidän tonttia. Pihassa ei voi kääntyä ympäri eikä sinne isolla autolla voi tieltä suoraankaan peruuttaa. Kalliolla ihan lähellä on kyllä kääntöpaikka, jossa tavanomainen kuorma-auto voisi tehdä lenkin ennen meidän pihaan ajoa. Mutta sekin paikka oli liian ahdas jopa tälle isolle vetoautolle. Kuski päättikin hoitaa homman niin, että jätti perävaunun Rurikin hallille ja lisäksi peruutti vetoautolla koko lähes kilometrin matkan kapeaa mökkitietä meidän tontille. Ei kuulemma edes ollut pisin peruutusmatka, mitä oli näissä hommissa tehnyt. Kaikkiaan joutui tekemään kolme keikkaa. Ensin toi vetoauton kuorman ja sitten vielä kaksi kertaa lisää, kun toi peräkärryssä olleet kollit.

Peruuttamalla perille

Konehallilta on vielä vajaa kilometri matkaa, joka tultiin takaperin. Kuski siteerasi Tuntemattoman Koskelaa: peruuttaminen on usein ns. pienimmän riesan tie.

Mekein pihassa

Viimeiset metrit olivat lähes millimetripeliä. Siirtokuorma oli sen verran takapainoinen, että auton etupyörät survoivat tonttiliittymän perunapelloksi. Vähän hyötyliikuntaa lapion kanssa ja tie oli taas tasainen.

Meidän tontilla on nimensä (Solhälla) mukaisesti kohtalaisen runsaasti paljasta kalliota. Nyt kaikki tila tuli tarpeeseen, kun täysperävaunuyhdistelmän koko kuorma piti purkaa perustusten lähelle. Asentajat tulevat ensi viikolla eivätkä he halua (voi) kantaa hirsiä kaukaa. Tarkkaan puiden välistä paketteja siirrellen tavarat saatiin leviteltyä tasaisesti ympäri työmaata. Ja vielä siten, että asentajien nosturikin toivottavasti mahtuu ensi viikolla työmaalle hirsiä siirteleen.

Hirret ja nosturi

Paketti kerrallaan auton lavalta pihalle.

"Trump" ohjaamassa kuorman purkua

”Maailman parhaan mökin pisimmät hirret ikinä” siirtyvät turvallisesti pihamaalle. Donald Trump ohjasi nosturin käyttäjää varmalla tyylillä.

Katse tiukasti ei kuitenkaan pallossa vaan kuormassa

Isä ja poika, katseet tiukasti nosturin kuormassa. Kontiolla riittää ajoja niin paljon, että autoa ei voi seisottaa loman aikana. Isä koulutti poikaansa lomasijaisekseen.

Tähän saakka Kontiotuotteen kanssa kaikki on sujunut jouhevasti. Palvelu on ollut asiallista, kysymyksiin on aina saatu järkevät vastaukset, extranet asiakkaille on toimiva ja kattava. Niinpä ei ollut yllätys, että myös asiakkaalle ehkä-ei-niin-tärkeät jutut ovat toimineet täsmällisesti. Samaan aikaan, kun rekka peruutti pihaan, sähköpostiin tupsahti lasku tavarantoimituksesta. Tarkka ajoitus.

Paketit pihassa

Kaikki avoin tasainen tila pihassa tuli tarkkaan hyödynnettyä. Muutama muovikääre sai vähän siipeensä siirtelyssä. Jesarilla voi ja pitää paikkailla, ettei sadevesi pääse hirsiä tahrimaan.

IMG_3529Näkymä pikkumökin ikkunasta

Meillä on pihassa väliaikaismajoituksena jo kaksi aiempaakin mökin rakennusta kokenut hirsinen vierasmaja. Sen ikkunoista voi nyt ihailla työmaata. Ja onhan siellä taustalla merikin näkyvissä, vaikka tavarat eteen tulivatkin.

Mielenkiintoista ajatella, että tuossa pihassa on nyt meidän uusi hirsihuvila. Siististi 37 paketissa muoviin käärittynä. Nautin suunnattomasti ajatuksesta että näistä tulee parissa viikossa ihan oikea hirsitalo. Ja että se ilmestyy perustusten päälle samalla, kun itse voi nauttia elokuun aurinkoisista päivistä ja samettisista illoista vaikkapa Bromarvin vesillä veneilemällä! 🙂

Vene ja iltarusko

Elokuun iltoja parhaimmillaan. Tuuli on tyyntynyt, lämpötila vielä kesäinen ja vesi sekä taivas purppuran värisenä hetki auringonlaskun jälkeen. Suomalaisen tanssitaiteilijan sanoin: ei huono!

Yksi vastaus artikkeliiin “Talo paketteina pihassa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s