Tapahtumia ja tunnelmia joulunalusajalta

Luonto on asettunut pitkälti lepotilaan. Värien skaala vaihtelee lähinnä harmaan ja ruskean välillä. Postauksen lopussa pari fiilistelykuvaa lähitienoon näkymistä talven tunnelmavalossa. Työmaalla viimeiset päivät ennen joulua ja vuoden loppua ovat olleet yllättävänkin kiireisiä. Valmistakin on syntynyt.

Pari kuukautta sitten piti päättää, milloin keittiökalusteet toimitetaan. Myyjä helpotti päätöksentekoa. Jos toimitus on tänä vuonna, saatte lisäalennuksen. Keittiömaailmalla eli Novartilla ei ole kuljetuksia vuoden viimeisellä viikolla, joten meidän tavarat tulivat perjantaina 22. päivä. Tarkkaa työtä toimittajalta – kolmesta eri paikasta tulleet toimitukset samana päivänä: kaapit, kivitasot ja koneet kukin omina kuorminaan. Onneksi sain buukattua Markun ja Ossin kantoavuksi. Muuten tavarat olisivat jääneet joulun pyhiksi säiden armoille. Lämpimät kiitokset avusta!

Kaapit pihassa

Ensimmäinen erä saapunut eli keittiökaapit pihassa. Kaivuutöiden aikana pihaa on nostetu murskeeella ylöspäin. Tässä vaiheessa en sitä vielä tajunnut, mutta seuraava kuorma saatiin suoraan perälautanosturilta sisäään taloon. Kuorma-autot pääsevät nyt ajamaan riittävän lähelle taloa.

Edellisessä tarinassa kerroin jätevesijärjestelmien asentamisesta pihaan. Näissä rakennushommissa on saanut tottua siihen, että jos haluaa asioiden etenevän, pitää olla itse koko ajan potkimassa urakoitsijoita ja kyselemässä tekijöiden perään. Nyt oli hieno tunne, kun kaivinkoneurakoitsija oli välittömästi soittanut putkimiehelle ja kertonut tilanteen jätevesisäiliöiden osalta. Hasse olikin sitten heti maanantaina käynyt asentamassa tarkastuskaivot ja kytkenyt viemärit talon alla. Kaikki tämä ihan oma-aloitteisesti ja ilman, että minun olisi tarvinnut huolehtia asioista. Aivan upeaa!

Keittiön rakentaminen keskeytyi muutama viikko sitten, kun sähkäri loukkasi polvensa. Mutta ei Henrik ihan toimettomana ole ollut. Heti sairaslomansa jälkeen tuli tällä viikolla työmaalle upouuden sähkökeskuksen kanssa ja kytki sen käyttöön saman tien. Iso pieni asia. Pihasta hävisi työmaakeskus ja epämääräiset kaapeliviritykset.

Sähkärin auto

Tämä on aina mukava näky työmaalla. Urakoitsijan auto pihalla parkissa. Edessä vasemmalla on muuten se, mitä keväällä upeasti kukkineesta isosta rhodosta on jäljellä. Sitkeä tapaus eli toivoa on, että selviää koettelumuksistaan.

Vaikka joskus tuntuu siltä, että valmista ei meinaa tulla ja kaaos senkun vain lisääntyy, niin kyllä sentään jotain valmistakin vähitellen syntyy. Yksi merkittävä juttu, jota ei erilaisten koolinkien ja väliseinärunkojen takaa heti huomaa on sisäseinien pintakäsittely. Se on nyt tehty ja lopputulos näyttää tosi hyvältä. Palataan tähän aiheeseen omassa tarinassaan.

Tähän loppuun sitten jotain aivan muuta.

Talvitunnelmia

Vuoden pimeimmän ajankohdan luonnonvalossa on aivan oma sävynsä ja tunnelmansa. Toisaalta melankolinen – toisaalta rauhoittava, mutta sisältää myös lupauksen uudesta alusta. Talvihan alkaa kohta taittua kevättä kohti. Sitä odotellessa, hyvää joulun aikaa!

Nitlaxin peltoja

Nitlaxin huurteisia niittyjä

Prästkullan kartano

Talvitulvaa Prästkullan kartanon mailla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s