Valkolakattu rimakatto

 

Huvilan keittiö-oleskelutilan sisäkatto on nyt valmis. Taustoja ja tekniikkaa selostin edellisessä postauksessa. Tällä kertaa lähinnä ihailemme lopputulosta.

Paikallinen timpuriporukka  teki töitä kaksi viikkoa kesän pahimmissa helteissä. Onneksi – käytännössä myös työteon mahdollistajana – meillä on huvilassa ilmalämpöpumppu. Sen pääfunktio on lämmittää talvella. Ilman viilennystä ei katonrajassa työskentely näillä ennätyshelteillä olisi mitenkään kyllä onnistunut.

Vähän niin kuin kaupan päälle ilmestyi myös makuuhuoneisiin siäsäkatot. Jos rimojen asentamiseen kului aikaa reilut puolitoista viikkoa, kahden makkarin levykattojen tekoon kului yksi työpäivä. Toki levykatot pitää lisäksi tasoittaa ja maalata eli jumppaa niiden osalta on vielä tiedossa.

Hienona lisäelementtinä tähän liittyen arkkitehtimme visioi merenpuoleiseen makuuhuoneeseen parven ja sille olohuoneen puoleiseksi seinäksi harvarimoituksen samasta tavarasta kuin kattokin. Jos ihmettelet vaneriseiniä, niin niihin tulee vielä  kipsilevyt päälle.

Tässä suora linkki edelliseen postaukseen, josta siis löytyy tarkempaa tietoa katon toteutuksesta.

Lopputuloksesta tuli todella hieno – kuvat puhukoot puolestaan:

rimakatto olohuonerimakatto ja takan kulmakattorima, valaisinkisko ja hirsiseinärimakatto ja parven seinän harvarimoitus

Yksi vastaus artikkeliiin “Valkolakattu rimakatto

  1. Siinä on hienosti laitettu rimat! Meillekin tulossa kattorimat tässä kevään mittaan, kovasti odotan. Uskon, että sillä on suuri vaikutus juurikin akustiikkaan ja myös tuo hieman lisäeloa sisustuksen kannalta. Meille tosin tulee tummat, mutta nämä ovat myös todella hienot.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s