Kymmeniä kohteita, satoja ellei tuhansia kilometrejä.

Projektin ensimmäinen askel oli sopivan kiinteistön etsiminen. Hakukriteereinämme olivat lähinnä tonttiin liittyvät tekijät:

  • Sijainti ison veden äärellä eli joko ison tai isohkon järven tai sitten meren rannalla
  • Alle kahden tunnin ajomatka Helsingistä
  • Autotie perille
  • Ranta länteen eli ilta-aurinko
  • Valoisa tontti, jolla sopivasti puita
  • Kauniit rantamaisemat

Kävimme läpi kohteita, joko rakennuksilla tai ilman. Tärkeää oli löytää kohde, jonka sijainti, maisemat ja ympäristö olisivat meille sopivat. Niitä ei enää jälkeenpäin voi muuttaa – rakennuksia sen sijaan voi ainakin periaatteessa remontoida, muokata, purkaa ja rakentaa uusia.

Ensisijainen hakualueemme oli Helsingin keskusta n. 100 kilometrin säteellä piirretyn puoliympyrän sisällä. Käytännössä alue ulottui idässä Loviisaan, pohjoisessa Hämeenlinnaan ja lännessä Hankoon. Kuten ehkä arvata saattaa, ei ollut helppoa löytää sopivaa. Kohteita oli myynnissä runsaasti, mutta aina joku elementti oli sellainen, joka ei sopinut meille. 

Parissa kohteessa etenimme jo tarjousvaiheeseenkin, mutta ero pyyntihintaan oli niin kova, että emme päässeet kauppoihin asti. Lopulta löysimme Raaseporista merenrantakiinteistön, johon ihastuimme ja jonka hinnasta myös pääsimme myyjän kanssa sopimukseen. Tämä tapahtui syyskuussa 2016.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s