Tontti

Pitkän hakuprosessin jälkeen löysimme toiveidemme mukaisen tontin. Pinta-ala on n. puoli hehtaaria (5000m2). Ei siis valtavan suuri, mutta meidän tarpeisiimme riittävä. Mikään ”erämaamökki” ei ollut haussa eikä sellaista taitaisi kovin helpolla Helsingin lähistöltä edes löytyäkään. Kiinteistö siirtyi hallintaamme 1.1.2017 ja sen jälkeen olemme olleet siellä aina kun mahdollista.

Kohteesen syksyllä tutustuessamme olimme jo alustavasti päättäneet, että tontilla oleva nykyinen mökki tullaan purkamaan. Muutaman kylmän talviyön jälkeen tulimme entistäkin vakuuttuneemmiksi uuden huvilarakennuksen tarpeellisuudesta. Nykyistä mökkiä on remontoitu mm. lisäämällä eristeitä ylä- ja alapohjaan. Valitettavasti ei kuitenkaan tarpeeksi. Pakkasilla lämmittäminen vie aikaa sekä kuluttaa runsaasti puita/sähköä. Harmi että osin jopa hyvin tehdytkin, suht uudet korjaukset pitää purkaa. Näiden teknisten seikkojen lisäksi rakennuksen pohja, ikkunat jne. eivät vastaa meidän tarpeitamme. Näitä ei vain pysty kaikkia muuttamaan eli uuden mökin rakentaminen jäi ainoaksi käyttökelpoiseksi vaihtoehdoksi.

Tontti on lähes kokonaan avokalliota. Aivan rannan tuntumassa ja myös ylhäällä tien vieressä on kaistaleet pehmeämpää pintamaata. Ympäristöstä voi päätellä, että ei humuskerros näissäkään paikoissa voi kovin paksu olla. Uusi mökki tullaan rakentamaan suoraan kallion päälle. Tästä seuraa omat haasteet, mutta onhan se periaatteessa hyvä, että pohja on varmasti luja.

Kiinteistöllä on perinteiseen kesämökkityyliin useita pieniä apurakennuksia. Rannassa on sauna (josta varmaan riittää kirjoitettavaa siitäkin), naapurin suunnalla etelän puolella on puuvarasto/liiteri/puucee -rakennus ja ylhäällä on myös uudehko ja käyttökelpoinen vierasmaja kesäkäyttöön. Näitä tultaneen virittelemään ja pyörittelemään tontilla ennen kuin asettuvat meidän haluamillemme paikoille.

Liitän tähän oheen pari kuvaa tontista ja sillä olevista rakennuksista.

Tontti ylhäältä ajotieltä nähtynä.

Tontti ajotieltä nähtynä. Edessä vierasmaja, jonka takana nykyinen mökki. Vasemmalla liiteri/puucee pressuineen. Meri pilkottaa puiden takana.

Kallioinen piha ja vanha mökki

Etelänpuoleinen piha on kokonaan avokalliota. Vasemmalla alhaalla varjossa on rantasauna. Uusi mökki tullaan rakentamaan suunnilleen samalle paikalle kuin kuvan vanha mökki.

2 vastausta artikkeliin “Tontti

  1. Pitääkö tällaisissa vanhoissa tonteissa tehdä luontoselvityksiä ennen kuin alkaa rakentaa? Meillä ois sama juttu edessä merenrantatontilla niin siksi mietin. Puretaan koko vanha mökki pois ja rakennetaan isompi tilalle

    Tykkää

    1. Varmaankin riippuu rakennusvalvonnasta ja/tai ympäristöviranomaisista. Rakennuslupaa haettaessa viimeistään selviää, mitä vaativat. Meidän ei tarvinnut tehdä tuon tyyppisiä selvityksiä. Jätevesistä sitä vastoin olivat hyvinkin tarkkoja.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s