Kuvakertomuksen uudet kuviot

Rakennusprojektissa on kaksi asiaa, joita ei voi tehdä liikaa. Toinen on työmaan siivoaminen ja toinen on valokuvien ottaminen. Tämän postauksen aiheena on tuo jälkimmäinen.

Omalle kovalevylle on nyt reilun vuoden tallentunut melkoinen määrä kuvamassaa. Haasteena on, että kuinka arkistoida ne loogisella tavalla ja miten tarvittaessa saattaa näkyville.

Osan kuvista olen poiminut julkisempaan jakeluun. Alustana olen käyttänyt Flickr:iä. Palveluna se on toiminut ihan hyvin. Yhtenä oleellisena ominaisuutena siellä (ainakin toistaiseksi) on ilmainen teratavun kapasiteetti. Ei tarvitse paljon miettiä, kuinka paljon tavaraa sinne lataa.

Tähän asti olen yksinkertaisesti ladannut kuvat peräjälkeen yhteen ja samaan kansioon. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta “kuvatarina” on edennyt aikajärjestyksessä ja projektin etenemistä on siis voinut seurata kronologisen kuvavirran kautta.

Edellä olevan rinnalle rakensin nyt myös kansiot, joista kuvat löytyvät rajatumpiin aihealueisiin valikoituina. Toki koko perinteinen iso settikin on edelleen nähtävissä.

Kansioihin pääset etusivun menu -valikosta tai sitten yksinkertaisesti tästä klikkaamalla.

hirsihuvila gif kuvashow

Kuvat on katsottavissa joko koko setin kattavana isona kokoelmana tai sitten aihealueisiin pilkottuina pienempinä kokonaisuuksina.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s