Valmistelutöitä ja muita aktiviteetteja

Perustukset ovat valmiina asennusta varten. Kontion toimitus – ikkunoita ja ovia lukuunottamatta – tuli ajallaan viime viikon alussa. Pystytysporukka aloittaa työnsä tällä viikolla. Kohta siis pitäisi alkaa tapahtua. Tässä ohessa on ollut paljon kaikenlaista järjesteltävää, valmisteltavaa sekä siivottavaa. Niiden oheen on saatu mahtumaan vähän mökkielämästä nauttimistakin.

Alla muutamia kuvia ja taustatarinoita viime aikojen erilaisista oheistapahtumista.

Kivipuro

Vanha mökki oli tehty 60-luvulla. Siihen aikaan betoni ja sementti olivat ilmeisen kova sana.  Niitä oli käytetty myös pihan kalliokolojen täyttämiseen ja tasaamiseen. Vuosikymmenien aikana nämä paikat olivat patinoituneet lähes siedettäviksi. Kunnes nyt sitten isot koneet yliajaessaan saivat survottua ja rikottua täytteet pieniksi palasiksi. Niiden poistaminen oli suht helppo juttu ja tilalle aseteltiin pyöreitä kiviä puroiksi. Lopputulos on aika paljon mukavamman näköinen

Liuskekivet

Toinen esimerkki arvostusten muuttumisesta tai erilaisuudesta. Vanha, huonokuntoinen kestopuuterassi purettiin pois ja Mari löysi alta hienot liuskekivet. Näistä toivottavasti saadaan tehtyä joku mukava taso pihalle. Kuvassa on muuten myös meidän väliaikainen vesipiste ja tiskauspaikka. Uutta mökkiä ja keittiötä kovasti odotetaan…

Perustuspilari

Perutustuspilarit ovat harkoista. Hyödynsin tilanteen ennen kuin talo tulee tähän päälle ja vedin tolppien pintaan oikaisulaastin. Helpompi homma nyt kuin hirsien asennuksen jälkeen. Varsinainen pinnoite pitää vielä miettiä jossain välissä myöhemmin


Naula kengässä

Crocsit eivät ole mitkään työmaakengät. Onneksi tällä kertaa naula oli sen verran lyhyt, ettei ylettynyt kuin vain vähän pistämään jalkapohjaan.

Joutsenet

Merenlahtemme kuninkaalliset kävivät taas vierailulla aivan rannassamme.

Veneellä Bromarviin

Emme ole paljoa ehtineet vesillä olla eikä kelitkään tänä kesänä ole tätä harrastusta edes suosineet. Pari kertaa sentään olemme päässeet maisemia ihailemaan. Yksi mukava retkikohde on parinkymmenen minuutin päässä sijaitseva Bromarv.

Bromarvin vieraslaituri

Bromarv (tai perinteisemmin Bromarf) sijaitsee kapealla kannaksella kahden merenlahden välissä. Meiltä päin tultaessa rannassa on pieni vierasvenelaituri. Varsinainen satama on kannaksen toisella puolella.

Stallkrog

Kylän keskustan palvelut koostuvat kaupasta, huoltoasemasta, pankista ja pizzeriasta. Ja on siellä myös kirkko, hautausmaa sekä satama. Muutaman minuutin kävelymatkan päässä on viihtyisä Stallkrogin kesäravintola. Ok ruuan ohella heillä on valikoimissaan kaikki Raaseporin alueen pienpanimo-oluet.

Kanava ja silta

Saaristosta löytyy mielenkiintoisia paikkoja kuten tämä kanava, jonka läpi ajoimme Bromarvista palatessamme.

Kanavassa

Kanavalla on syvyyttä vain metrin verran. Matalan veden aikana ei välttämättä pääse läpi ollenkaan. Suojaisa, rauhallinen ja kaunis paikka. Mukava vastapaino vauhdikkaan moottoriveneajelun lomaan.

Kaikennäköistä muutakin on kyllä ehtinyt tapahtua. Ehkä jossain välissä ehtii kirjoitella taas lisää. Seuraavaksi keskitymme itse asiaan eli uuden talon pystytykseen.

Yksi vastaus artikkeliiin “Valmistelutöitä ja muita aktiviteetteja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s