Ikkunaepisodi. Kun asenne on kohdallaan, niin hommat hoituu.

Joskus asiakkaan kuunteleminen voi mennä jopa överiksi. Näin kävi meidän tapauksessamme, kun halusimme olohuoneen lattiapinnan, ikkunakarmit ja terassilaudoituksen kaikki samaan linjaan ja tasoon. Kontiotuotteelle voi antaa asioiden hoitamisesta täydet pisteet. Itse asiassa jopa kahteen kertaan.

Asiakas on oikeassa. Vaikka siitä seuraisi ongelmiakin.

Ensimmäiset kiitokset tulevat asenteesta, jolla suhtaudutaan asiakkaan toiveisiin. Meidän toiveemme yllä kerrotusta ikkunoiden ja lattian korkojen suhteesta oli tarkkaan rekisteröity ja viety eteenpäin sekä suunnittelijoille että edelleen myös asennusporukalle.

Valitettavasti vain käytetyt tuotteet, tarvikkeet ja asennustekniikka eivät mahdollistaneet meidän kuningasajatuksen toteuttamista. Ongelma ilmeni, kun aloimme asentaa kipsilevyjä lattiaan. Tarkistin ikkunakarmien korot. Jos olisimme jatkaneet ja asentaneet levyt ja parketin, niin valmis lattiapinta olisi tullut muutaman millin karmipinnan yläpuolelle. Lisähaaste tulee vielä uivasta parketista. Seinän ja parketin reunan väliin pitää jättää rako, joka sitten peitetään (jalka)listalla. Jos parketti on ikkunakarmin yläpuolella, listoitusta ei mitenkään pysty tekeen asiallisesti.

Karmi ja mitta

Tästä koko episodi alkoi. Lattiakoolauksen ja karmipuun yläpinnan väli oli 54 millimetriä. Lattiaan tulevien kipsilevyjen ja parketin yhteenlaskettu paksuus on vähintään 57 milliä. Lopputuloksena olisi ollut ikkunan edessä ja päällä oleva parketti.

Yritys oli siis hyvä, mutta lopputulos olisi ollut ihan älyttömän näköinen. Niinpä otin yhteyttä Kontiotuotteen tehtaan yhteyshenkilöömme. Pienen selvittelyn jälkeen sain viestin, että asia oli laitettu eteenpäin asennuksen ja suunnittelun tutkittavaksi. Eikä mennyt kuin pari päivää ja minulle soitti heidän työnjohtajansa Kimmo. Sama tuttu kaveri, joka jo kesällä oli varmistanut, että asennus sujui työmaalla jouhevasti.

Nopea ja pätevä korjausoperaatio.

Toiset kiitokset tulevat tavasta, jolla ongelma hoidettiin pois päiväjärjestyksestä. Työnjohtajan kanssa sovittiin, että korjausporukka tulee samalla viikolla nostamaan ikkunat oikeaan korkoon.

Kontion miehet tulivat täsmälleen sovittuna päivänä sovittuun aikaan. Ilman sen kummempia pähkäilyjä tai ihmettelyjä kaverit kävivät ikkunoiden kimppuun.

Kolmisen tuntia kului ja kaikki neljä ikkunaa olivat uusilla paikoillaan. Yksityiskohtana voisi mainita, että olohuoneessa on neljä isoa ikkunaa, jotka kukin painavat n. 250 kiloa. Ei ole ihan sama miten tällaisia lasi-puu-alumiini -kokonaisuuksia irrotellaan ja liikutellaan. Pisteenä i:n päällä karmiraotkin teipattiin ulkopuolelta uudelleen vedenpitäviksi.

Suorituksesta voi todella antaa täydet pisteet Kontiolle. Hirsi- ja asennuspaketista keväällä neuvotellessamme myyjä kyllä kertoi, että heidän periaatteenaan on hoitaa projektit loppuun asti. Mutta niinhän myyjät aina sanovat. Etenkin siinä vaiheessa, kun ei vielä ole nimiä tilauspapereissa. Hienoa nähdä, että kyseessä eivät ole tyhjät lupaukset.

Voitaisiin tietysti spekuloida sillä, että tällainen asiakkaan ”älytön” vaatimus olisi pitänyt torpata heti alussa tai vähintään silloin, kun rakennedetaljeja piirrettiin. Mutta kuten sanottua, on toisaalta hienoa, että asiakkaan toiveet toteutetaan. Vaikka ne sitten johtaisivatkin ongelmiin myöhemmin.

Tähän loppuun vielä ”tekninen selostus”. Pari kuvaa siitä, miten ikkunoiden korko-ongelma ratkaistiin. Kyseessä oli siis jo asennettujen ikkunoiden nosto ylöspäin parilla sentillä. Tästä on nyt hyvä jatkaa lattioiden levytystä.

Kapulat karmeihin

Ikkunoiden nosto-operaation ensimmäinen vaihe oli ruuvata kapulat karapuihin ja ikkunoiden välissä oleviin pilareihin (kuvassa). Sekä sisälle että ulkopuolelle. Kapulat paitsi estivät ikkunan kaatumisen karmiruuvien irrotuksen jälkeen myös varmistivat ikkunan oikean asennon ja asemoinnin hirsiseinän suhteen.

Asentajat työssä

Kun ikkunat oli tuettu ja karmiruuvit irrotettu, päästiin varsinaiseen nosto-operaatioon. Sorkkaraudoilla ikkuna kerrallaan varovasti ylöspäin ja sen jälkeen mittatarkasti sahatut kiilat karmin alle. Lopuksi karmit sivuista uudestaan ruuveilla kiinni karapuihin ja valmista tuli. Helppoa kun sen osaa. Sen lisäksi, että asentajat olivat rennon tehokkaita työssään, heidän kanssaan oli mukava vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia hirsirakentamisesta yleensä sekä asiakkaiden erilaisista mieltymyksistä. Vakuuttava esitys kaikkiaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s