Rakennuslupa!

Alkuviikosta tuli projektin pääsuunnittelijalle eli Jannelle rohkaisevaa tietoa rakennusluvasta. Kaupungilta ilmoittivat, että saisimme luvan perjantaina 30.6.

Näinhän siinä sitten myös kävi. Meillä on nyt rakennuslupa! Näihin viranomaispäätöksiin tosin sisältyy 14 päivän huomautusaika, mutta sillä riskillä mennään, että valituksia ei tulisi.

Rakennuslupa

Luvan haku sähköisesti Lupapisteen kautta toimi yllättävä jouhevasti.

Itse asian suhteen ei missään vaiheessa ollut epäilystä. Oli selvää, että lupa saataisiin. Epävarmaa sen sijaan oli, että millä ehdoilla ja aikataululla päätös tulisi. Eniten työllistivät jätevesiselvitykset ja etenkin rakennusvalvonnan patistaminen meidän hakemuksen edistämiseen. Muutama yksityiskohta, kuten kvv-valvojan hyväksyttäminen, tapahtunee lupaehdoista poiketen vasta jälkijunassa. Niistä saattaa tulla sanomista, mutta tuskin projekti niihin kaatuu. Lähes viisi kuukautta tähän meni – nyt tuntuu hyvältä!

Tämä rakennuslupa-asia stressasi erityisesti sen takia, että olimme pakotettuja ottamaan etunojaa hirsipaketin toimituksen vahvistuksen osalta. Kesäkuun alussa piti päättää pidämmekö kiinni Kontion kanssa sovitusta toimituspäivämäärästä (elokuun puoliväli). Jos tätä olisi pitänyt nyt muuttaa, olisi se tullut paitsi kalliiksi, mutta sen lisäksi mitä todennäköisimmin myös siirtänyt koko projektin ensi vuoteen.

Next steps

Jotta asennusporukka pääsisi elokuussa töihin, tämä viikonloppu on käytännössä viimeinen hetki aloittaa tositoimet. Tulevan viikon virstanpylväiden ajoitus on tarkka:

  • Perjantaina saimme rakennusluvan
  • Aamulla tulivat siirtolavat purkujätteitä varten ja illalla tulee myös kaivinkone
  • Vastaava mestari tekee aloitusilmoituksen
  • Lauantaina pannaan vanha mökki nurin ja lavoille
  • Keskiviikkona rakennustarkastaja tulee merkitsemään uuden talon paikan
  • Seuraavana perjantaina alkaa uuden mökin perustusten teko

Viimetippa osoitti taas voimansa

Lupaprosessi alkoi helmikuussa, mutta aivan viime hetkeen päätöksen saaminen jäi. Olisikohan tilanne ollut sama, jos helmikuussa oltaisiin päätetty, että rakentaminen alkauakin syyskuussa? Todennäköisesti olisi ollut. 🙂

Koneet ja rhodot.

Jotta uutta voi rakentaa, pitää vanha purkaa. Koneet ja laitteet saimme työmaalle yhtäaikaa rakennusluvan kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s