Hanoista vettä

Uskomatonta ja samalla aivan mahtavaa. Meillä on huvilassa juokseva kylmä ja lämmin vesi!

Aikaisemmissa artikkeleissa selostetun tekniikkatilan ansiosta vesi tulee nyt keittiöön ja poistuukin sieltä hallitusti. Viemäri on ollut käytössä jo pidempään, mutta vasta nyt saimme kaivoveden putkia pitkin sisälle saakka.

Keittiön vesihana

Vesi virtaa iloisesti kaivosta keittiöön ja sieltä puhdistuslaitteiston kautta takaisin luontoon.

Vettähän huvilalla riittää sekä rannassa että kallion sisässä. Edellisen haaste on suola ja jälkimmäisen rauta sekä mangaani. Molemmista pystyy tekemään juomavettä, mutta mineraalien poisto kaivovedestä on selkeästi helpompaa kuin suolan poisto merivedestä. Käyttöveteen liittyvien haasteiden selättämistä on selvitetty edellisissä artikkeleissa:

Kaivoveden haasteet

Jäteveden puhdistusjärjestelmät

Tämän postauksen otsikossa ollaan vähän etukenossa. Hanoja on toistaiseksi käytössä vain tämä yksi, mutta se ei suinkaan ole enää KVV-tekniikasta kiinni. WC/kylpyhuoneessa on putket vedetty kaikkiin tarvittaviin paikkoihin, mutta koska seinät ja lattiat odottavat vielä pintojaan, ei kalusteita ole päästy asentamaan.

Putkimiehemme Hasse on suhtautunut vähän vastahakoisesti intoomme saada keittiön vedet jo nyt käyttöön. “Vain yksi ainoa vesipiste, kannattaako sitä nyt kytkeä? Mieluummin tekisin kaikki kerralla.” Onhan se tietysti näinkin, mutta meillä oli parikin syytä, miksi halusimme toisin.

Ensinnäkin juokseva kylmä sekä lämmin vesi helpottaa tiskausta sekä muita keittiöaskareita todella paljon. Käsien pesukin onnistuu huonattavasti miellyttävämmin kuin kantovedellä läträten.

Toisekseen, näistä työmiehistä ei koskaan tiedä. Vaikka jonain päivänä varmasti saammekin kylppärin pinnat siihen malliin, että kalusteet voidaan asentaa, kuka takaa, että putkari pääsee saman tien töihin. Tätä jälkimmäistä en Haselle painottanut.

Tässä tärkeimmät päivitykset tällä erää. Jos ensi viikonloppuna vielä ehdimme kohteeseen ja jotain oleellista saamme aikaan, niin palataan asiaan ensi viikolla. Muussa tapauksessa toivotan kaikille lukijoille oikein mukavaa joulunaikaa sekä vuodenvaihdetta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s